Intent d’estafa telefònica

publicado en: ALERTA! | 0

Tornen els intents d’estafa en nom de Microsoft, empresa que no té absolutament res a veure amb aquestes estafes.
Ja he informat en altres ocasions d’aquest tipus d’estafes en què un suposat tècnic de Microsoft (o qualsevol empresa informàtica coneguda mundialment) ens truca perquè, segons ell, el nostre ordinador està enviant malware (programes nocius i virus) a altres ordinadors i el pretenen reparar connectant-se al nostre ordinador. Un cop connectats ens demanen una petita quantitat de diners que, encara que veiem que són pocs euros (solen ser uns 30 o 40), utilitzant la tècnica de «home al mig» (man in the middle) mentre nosaltres autoritzem un pagament d’aquestes quantitats , ells ens estan robant 10 vegades més. I un cop perdut aquests diners, difícilment el podrem recuperar ja que els lladres hauran vist totes les dades que autoritzen el pagament. I si ens neguem a pagar, ens poden bloquejar l’accés a Windows o fins i tot encriptarnos tots els nostres fitxers, per la qual cosa, si els volem recuperar, llavors ens poden demanar una veritable fortuna (parlem de més de 1.000 euros).
La diferència d’aquest cas davant els anteriors que he informat és que en aquesta ocasió ens diuen parlant en espanyol. Un espanyol cutrillo, però se’ls entén perfectament.
Recordeu que ni Microsoft ni cap empresa us trucarà per informar-vos de problemes en els vostres ordinadors perquè si els vostres equips estan o no infectats o enviant malware, tal com diuen, és informació que no poden saber de cap manera, per la qual cosa totes les trucades que pugueu rebre sobre aquest tema és un intent d’estafa.
Mai doneu accés als vostres ordinadors si no coneixeu personalment a qui es vol connectar. Fer-ho seria com obrir la porta de casa vostra a el primer que passa per davant sense saber qui és ni quines intencions pot tenir.
I davant el dubte, la resposta és sempre «no».
Salut!