Intent d’estafa en nom d’Amazon

publicado en: ALERTA! | 0

Obviament, no passa dia que no intentin estafar a algú de la manera que sigui. Ho intenten amb pressumptes trucades de Microsoft, ho intenten amb els comptes de Netflix o, com en aquest cas, amb els comptes d’Amazon.

A ningú se li escapa que Amazon és de les empreses més importants del mon i per això es un objectiu per als delinqüents. Però com atacar-los directament és complicat donat que inverteixen molts milions en seguretat, el que intenten és estafar als seus clients, és a dir, a qualsevol de nosaltres.

Un dels sistemes que intenten és mitjançant un correu electrònic on et diuen que la teva subscripció «Prime» serà cancel·lada per un problema amb el pagament, i que per a corregir-lo has de clicar al botó que t’adjunten al correu.

Com podreu veure a la imatge que us adjunto, hi ha nombrosos detalls que ens demostren que es tracta d’un intent d’etafa que, si no anem al tanto, ens pot costar carissim.

D’entrada, hi ha alguns servidors de correu que adverteixen que es pot tractar d’un correu no dessitjat, la qual cosa ja ens ha de posar la mosca darrera l’orella.

Després podem veure que els correus que apareixen com a remitents no tenen res a veure amb Amazon, cosa que confirma que es tracta de gent aliena a aquesta empresa que té la intenció d’estafar-nos.

A més, Amazon sempre es comunicarà amb vosaltres d’una manera més personal i no amb un fred «hello» i menys en un idioma diferent al que utilitzeu per a comunicar-vos amb ells.

I per a arrodonir-ho, si poseu el ratolí sobre el botó que volen que premem SENSE CLICAR-HI EN ELL, apereixerà l’enllaç on pretenen que posem les dades de la nostra targeta de crèdit per a que ells hi puguin entrar i robar-nos el que tinguem o, en el seu defecte, carregar-hi en ella qualsevol compra que facin.

Sempre hem d’estar alertes per a evitar estafes com aquestes. Pensem que Amazon, com qualsevol empresa mitjanament seriosa, no ens posarà un botó al seu correu, sino que senzillament ens dirà que anem al nostre perfil d’usuari des de la seva web, mai des d’un enllaç aliè a la seva empresa.

Esperem que amb això haguem pogut evitar-vos un disgust.

Salut!